BBV (Bomenbehoudvught) bemoeit zich sinds maart 2021 met alle kap vergunningen die in de gemeente Vught worden aangevraagd . We informeren onze leden over kapvergunningen in hun directe omgeving en we bewaken het beoordeling proces van de gemeente. Op deze manier wil wij ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk bomen gekapt worden in Vught. Nadat we BBV tot een succes hebben gemaakt hopen we ook de overstap naar andere Brabantse gemeenten te kunnen maken.

Om dit mogelijk te maken hebben we vrijwilligers nodig, vrijwilligers die BBV steunen bij de verschillende werkzaamheden. Op dit moment zoeken wij een vrijwilliger die ervaring heeft met Python programmering en een vrijwilliger die ervaring heeft met Public Relations, kan helpen met teksten, en het werven van nieuwe leden.Programmer
BBV onderhoudt de kapwachter en ontwikkelt nieuwe functies om de leden te ondersteunen. Hiertoe worden regelmatig nieuwe releases gepland en naar productie gebracht. Momenteel draait de kapwachter op een Amazon EC2 server.


Elke dag om 17:00 wordt het programma automatisch opgestart om nieuw binnenkomende kap vergunningen op te halen van het web. Vervolgens waarschuwt het programma belanghebbende leden en sturen we WOB (wet openbaarheid bestuur) verzoeken naar de gemeente door automatisch pdfs te genereren. Als Programmeur van de kapwachter beheer en optimaliseer je dit proces. Jij bent de brug tussen de wet en de kapwachter software.


Je inzet als vrijwillige Programmeur, kost gemiddeld circa 2 tot 4 uur per week. Rond de oplevering van een release kan het wat drukker zijn dan gemiddeld. Je werkt samen met de oprichter van BBV die de software heeft ontwikkeld.


Campaigner
De kracht van BBV is naast goede software ook het informeren van leden en het werven van nieuwe leden. Dit doen we momenteel alleen via de site van BBV. Op de site zijn teksten opgenomen ter ondersteuning van onze leden. Deze teksten en de overige content van de site moeten regelmatig bijgewerkt worden.


BBV wil een nieuwsbrief gaan sturen naar de leden, een nieuwsbrief met informatie over bomen. Deze informatie komt uit wetenschappelijke bronnen maar ook van andere verenigingen en instanties betrokken bij natuurbehoud. Om BBV tot een succes te maken zijn meer leden nodig. Het opzetten van ledenwerfacties is daarvoor noodzakelijk.


Je inzet als vrijwillige Campaigner, kost gemiddeld circa 2 tot 4 uur per week. Je werkt samen met de oprichter van BBV.


Is je belangstelling gewekt en wil je als vrijwilliger meehelpen om de bomen te beschermen, stuur dan een email met informatie over jezelf naar [email protected].


Onderwerpen